Šiltas pavasaris išjudino naujų motociklų pardavimus

17 balandžio, 2024

Kovą fiksuoti šilumos rekordai keliomis savaitėms anksčiau pažadino ir naujų motociklų pardavimus. Pirmųjų pavasario savaičių pardavimų tempai rodo, jog šiemet Lietuvos motociklų rinka galėtų augti 8-10% ir perkopti 1600 motociklų ribą. Palyginus su  praėjusiais metais, Lietuvoje buvo parduoti 1473 nauji motociklai. 

Motociklų rinkos lyderio pozicijas Lietuvoje išlaikė „Honda“. Šalyje pernai parduota 303 nauji „Honda“ motociklai (20,5% rinkos dalis). „Honda“ buvo populiariausia ir Baltijos šalyse. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje kartu pernai parduota 750 naujų „Honda“ motociklų.

„Ypač šilta kovo mėnesio pabaiga lėmė, kad naujų motociklų prekyba šiemet startavo pora savaičių anksčiau. Paskutinėmis savaitėmis per dieną parduodame po 5-6 naujus motociklus. Prie rezultatų prisideda ir tai, kad išplėtėme motociklų pasiūlą Vilniaus salone, kur vienu metu vietoje turime per 40 motociklų“, – pasakojo „Honda“ atstovės Lietuvoje motociklų pardavimų vadovas Artūras Vilpišauskas.

Vadovo teigimu, pavasaris „užduoda toną“ viso sezono rezultatams. Apie 50% visų motociklų sezono pardavimų įvyksta per tris pavasario mėnesius.

2024 metų sezonui „Honda“ pristatė 9 iš pagrindų atnaujintus ar visiškai naujus motociklų modelius.

Tiesa, didžiausia šiemet „Honda“ pristatoma naujovė – „E-Clutch“ elektroninės sankabos sistema. Ši sistema suderina automatinės pavaros komfortą su mechaninės transmisijos vairavimo malonumais. Ją galima prilyginti sportiniuose automobiliuose prie vairo įdiegtomis pavarų perjungimo mentelėmis.

Pavaros aukštyn ar žemyn perjungiamos pedalo paspaudimu, kaip tai daroma su Quickshifter sistema. Sankabos nebereikia ir motociklui sustojus ar pajudant. „E-Clutch“ priderina kuro įpurškimo bei galios perdavimo aspektus, kad būtų išvengta aštraus pavaros perjungimo kirčio ar ratų prasukimo.

„E-Clutch“ sistema 2024 metais debiutuoja „CB650R“ ir „CBR650R“ modeliuose. Juos vairuotojai Lietuvoje galės išbandyti jau gegužės pabaigoje.

„Honda“ modelių gamą šiemet papildė naujas „CB500 Hornet“ modelis, sukurtas galingesnio 750cc „Hornet“ pagrindu. Naujasis modelis itin lengvo ir manevringo „CB750 Hornet“ motociklo savybes perkelia į pradedantiesiems draugišką A2 kategorijos segmentą.

Kitas naujas modelis pradedantiesiems – „Honda NX500“ – išsiskiria kaip puikus trumpų pasivažinėjimų ar savaitgalio išvykų motociklas. Tai crossover tipo modelis, kuriam vienodai tinka miesto gatvės, vingiuoti užmiesčio keliai, greitkeliai ar žvyrkeliai.

Dar pernai rudenį reikšmingai atnaujinti populiarieji kelionių plentu ir bekele „Africa Twin“ bei „Africa Twin Adventure Sports“ modeliai. „Africa Twin“ nuo šiol gali būti komplektuojamas su „Showa EERA“ pakaba (anksčiau siūlyta tik „Adventure Sports“ modelyje). Savo ruožtu, „Adventure Sports“ ši pakaba nuo šiol montuojama standartinėje įrangoje. Iki 19 colių (buvo 21) sumažintas priekinis ratas, žemesnė prošvaisa bei svorio centras, kad motociklas būtų lengviau valdomas mieste ar judant nedideliu greičiu.

Praėjusiais metais perkamiausiu „Honda“ modeliu išliko „CRF300L“. Nuo jo nedaug atsiliko „NC750“ bei naujasis „XL750 Transalp“ bei „SUV ant dviejų ratų“ pramintas motorolerio ir Adventure motociklo hibridas „ADV350“.

125cc galios kategorijoje perkamiausiais tapo „Honda PCX125“ ir „Forza125“ motoroleriai bei „CBF125M“ motociklas.